Pidennysten hoito

Ripsienpidennykset vaativat säännöllistä hoitoa pysyäkseen kauniina ja hyväkuntoisina mahdollisimman pitkään. Salongissamme on myynnissä kaikki pidennysten hoitoon tarvitsemasi tuotteet.

Varo kastelua ensimmäiset 24 tuntia laiton jälkeen

Laiton jälkeen ensimmäiset 24 tuntia on hyvä välttää kosteustasapainon muutoksia ripsien ympäristössä. Käytännössä tämä tarkoittaa, että kannattaa välttää ripsien kastelemista ja kastumista eli vesisadetta, suihkua, saunaa, uimista, itkemistä ja hikoilua. Lisäksi silmänympäryksiin ei kannata laittaa voiteita, meikkejä tai muita kemikaaleja, sillä ne saattavat heikentää liimasidoksen oikeanlaista kovettumista.

Harjaa ripset aamuisin ja pesun jälkeen

Ripsiviuhkat pysyvät kauniisti auki ja linjassa ainoastaan niitä harjaamalla. Käytä harjaamiseen laitosta saamaasi ripsiharjaa. Harjaa ripset ainakin aamuisin sekä pesun jälkeen. Odota kuitenkin aina, että ripset ovat kuivat ennen harjaamista. Voit harjata ne aina myös niiden ollessa muutoin takussa tai hieman sekaisin. Harjaa ripsiä päältä sekä alta hellästi tasaisin liikkein; älä paina tai vedä kuituja.

Pese ripsesi päivittäin

Ripset eivät poikkea muista elimistömme karvoista, joten ne kasvamisen lisäksi myös rasvoittuvat tyvestään sekä keräävät likaa ja bakteereita. Sen lisäksi meikistä, kasvo- ja aurinkorasvoista sekä muista kasvoilla käytettävistä tuotteista jää jäämiä ripsiin. Ripsienpidennykset tuleekin puhdistaa näistä epäpuhtauksista ripsienpidennysten puhdistamiseen tarkoitetulla öljyttömällä ripsishampoolla. Esimerkiksi meidän salongistamme saa juuri Ilmi-ripsien puhdistamiseen sopivaa ripsishampoota. Ripsien puhdistaminen on tärkeää sekä ulkonäöllisistä että terveydellisistä syistä. Puhdistaessasi pidennyksesi säännöllisesti viuhkat pysyvät kauniimmin auki, ripset eivät takerru toisiinsa ja pysyvät kauemmin. Pahimmillaan pidennysten puhdistamattomuus voi aiheuttaa silmätulehduksen.

Käytä muuta kosmetiikkaa tiedostaen

Ripsienpidennysten kanssa voi käyttää muita iholle laitettavia meikkejä normaalisti. Käytettävän meikinpoistoaineen on kuitenkin oltava öljytöntä. Silmämeikin poistamiseen kannattaa myös käyttää pumpulipuikkoja ennemmin kuin vanulappuja, sillä vanu saattaa takertua ripsiin. Koska tyypillisesti vedenkestävät meikit vaativat öljypitoisen meikinpoistoaineen, kannattaa niitä välttää. Lisäksi ripsienpidennysten kanssa ei tule käyttää mitään ripsiväriä tai ripsien taivutinta omissa yläripsissä. Suojaa myös ripset kädellä, kun laitat hiuslakkaa.

Älä nypi ripsiä

Pidennysten ei tulisi kutittaa, kirvellä tai juurikaan tuntua silmissä. Mikäli näin tapahtuu, ota yhteyttä ammattilaiseen, esimerkiksi meihin, ja asia hoidetaan kuntoon ammattilaisen tuella. Älä koskaan revi tai nypi pidennyksiäsi itse, sillä se vaurioittaa omia ripsiäsi. Jos esimerkiksi jokin yksittäinen ripsi kasvaa häiritsevästi pitemmäksi kuin muut, leikkaa se mieluummin varovasti saksilla lyhyemmäksi.

Vältä vatsallasi nukkumista

Ripsienpidennysten kanssa on hyvä välttää vatsallaan nukkumista. Mikäli huomaat, että ripsesi lähtevät epätasaisesti ja nopeammin kuin kuuluisi, on usein kysymys siitä, että nukut sellaisessa asennossa, jossa ripset hankautuvat tyynyä vasten. Tällöin suosittelemme lämpimästi silmäsuojien hankkimista ja käyttämistä öisin. Ripsienpidennyksille sopivissa yösuojissa on syvennys silmän keskiosan kohdalla niin, että lähinnä suojan reunat painautuvat ihoa vasten. Syvennyksen ei tarvitse olla niin syvä, että pidennykset eivät lainkaan koskisi silmäsuojaan. Vältä kuitenkin ylimääräistä silmien avaamista ja sulkemista silmäsuojat päässä eli laita ne päähän vasta kun aiot lopullisesti sulkea silmäsi ja ota ne pois ensimmäisenä aamulla.