Miten pidennysten laittoon kannattaa valmistautua?​

Valmistautumalla laittoon oikein asiakas voi parantaa ripsienpidennystensä pysyvyyttä.
Ripsenpidennykset pysyvät parhaiten laitettuina puhtaisiin ja kuiviin ripsiin. Putsaamme ja desinfioimme asiakkaan ripset aina huolellisesti aina ennen laittoa. Monet meikit ja kosmetiikkatuotteet ovat kuitenkin sitkeitä jättämään itsestään jäämiä ripsiin. Asiakkaan omilla toimilla näiden heikentävää vaikutusta ripsien pysyvyyteen voidaan pienentää. Kaikki epäpuhtaudet, erityisesti öljyt ripsen pinnassa, heikentävät ripsienpidennysten laitossa käytettävän liiman toimintaa. Tämän vuoksi toimenpiteet, joilla vähennetään öljyjä ja epäpuhtauksia ripsissä ennen laittoa edesauttavat pysyvyyttä. Toisaalta liiman toiminnan kannalta myös kosteuden on oltava sopivalla tasolla. Säätelemme salongissamme ilmankosteutta huolellisesti, mutta saamme täyden hyödyn tästä vain kun asiakkaan omissa ripsissä ei ole ylimääräistä kosteutta.

Pese huolellisesti kaikki vedenkestävän ripsivärin jäänteet öljypohjaisella poistoaineella pari päivää ennen pidennysten laittoa

Vedenkestävät ripsivärit kerääntyvät ripsiin salakavalasti, ja ne on poistettavissa vain öljypohjaisilla meikinpoistoaineilla. Mikäli olet käyttänyt vedenkestävää ripsiväriä, olisi huolellinen puhdistus öljypohjaisella poistoaineella hyvä tehdä jo pari päivää ennen pidennysten laittoa. Näin varmistetaan, että ripsissä ei ole enää laittohetkellä vedenkestävää ripsiväriä tai sen poistoaineen sisältämiä öljyjä.

Vältä ripsivärejä, ripsiseerumeita, öljypohjaista meikinpoistoainetta ja muita öljypohjaisia tuotteita laitettuna kasvoihin​

Välttämällä todennäköisimpiä epäpuhtauksien ja öljyjen lähteitä laittopäivänä ehkäistään niiden jäämiä ripsissä laittohetkellä. Vaikka pesemme ripset ennen laittoa, useat tuotteet markkinoilla on suunniteltu sitkeiksi ja saattavat tarvita useamman pesun tai aikaa poistuakseen ripsistä.

Tule laittoon puhtailla ja kuivilla ripsillä

Optimaalisessa tilanteessa ripset olisi pesty öljyttömällä puhdistusaineella mahdollisimman pian ennen laittoon tulemista kuitenkin niin, että ne ovat ehtineet jo kuivua. Käytännössä esimerkiksi pesu viimeisenä tekona kotona tai töissä ennen lähtöä kohti ripsisalonkia toteuttaa tämän aivan riittävän hyvin. Ainakin meidän salonkiimme voi myös tulla 15 minuuttia ennen omaa aikaa pesemään ripset ja odottamaan niiden kuivumista. Pidennyksettömille ripsille tämä aika riittää hyvin ripsien kuivumiselle.

Pidä itsestäsi huolta! Viimeiset vinkkimme eivät suoraan vaikuta ripsien pysyvyyteen, mutta sitäkin enemmän sinun kokemukseesi

Käy vessassa ennen laittoa. Laiton aikana makaat pari tuntia paikallasi ja voit hyvin ottaa vaikka nokoset, mutta vessassa käynti on haastavaa. Tästä syystä myös esimerkiksi kahvia ja muita diureetteja kannattaa välttää juuri ennen laittoa.

Poista piilolinssit laiton ajaksi. Pidämme salongissamme puhtaita piilolinssikoteloita ja -nestettä, jos omat unohtuvat kotiin.

Kerro teknikolle, jos sinulla on aiemmin ollut allergiaa tai yliherkkyyttä laiton yhteydessä.