Ensimmäiset
ripsienpidennykset

Oletko ottamassa ensimmäiset ripsienpidennykset? Tältä sivulta löydät kaiken mitä sinun tulee tietää laittoon valmistautumisesta, laiton aikaisista tapahtumista ja mitä tehdä laiton jälkeen!

Ennen laittoa

Ripsienpidennykset kiinnitetään puhtaaseen luonnonripseen, joten tulethan laittoon meikittä. Puhdista vedenkestävän ripsivärin jäämät huolellisesti pois siihen soveltuvalla poistoaineella jo pari päivää ennen laittoa. Vedenkestävän meikin poistoaineet ovat tyypillisesti öljypohjaisia. Niiden sekä muiden öljypohjaisten tuotteiden kuten erilaisten hoitoaineiden käyttöä on hyvä välttää jo edellisenä päivänä ennen ripsien laittoa, sillä öljyt ripsessä heikentävät liimasidoksen pysyvyyttä. Puhdistamme kiinnityskohdat ennen laittoa myös salongissa, mutta tulemalla paikalle valmiiksi puhtailla ja kuivilla ripsillä saat silti paremman pysyvyyden kuin saapumalla likaisilla tai kosteilla ripsillä.

Laiton ajaksi on hyvä poistaa mahdolliset piilolinssit. Käy myös vessassa ennen ripsipetiin asettumista, sillä pidennysten laiton aikana liikkuminen on haastavaa! Samasta syystä myös kahvin ja muiden diureettien juomista juuri ennen pidennyksien laittoa kannattaa välttää.

Katso tarkemmat ohjeet kuinka valmistautua pidennysten laittoon täältä.

Laiton aikana

Laiton aluksi putsaamme asiakkaan omat ripset desinfiointiaineella. Tämän jälkeen alaluomi sekä alaripset suojataan vaahtomuovisella teipillä. Tästä eteenpäin silmät pidetään kiinni koko laiton ajan, jolloin liimasta tulevat mahdolliset höyryt eivät pääse silmiin. Kuidut kiinnitetään 1 – 2 mm päähän ripsen tyvestä, jolloin liima ei pääse ärsyttämään ihoa. Jokaiseen tarpeeksi vanhaan ripseen kiinnitetään kevyt synteettinen viuhka. Huolellisella erottelulla viuhkat pysyvät auki, eivät tartu toisiinsa ja pysyvät kauniina pidempään. Viuhkojen kiinnittämisen ja erottelun jälkeen liimasidosta kovetetaan tislatulla vesisumulla. Lopuksi ripset harjataan, varmistetaan että ala- ja yläripset ovat irti toisistaan, ja poistetaan vaahtomuoviset teipit. Otamme laiton lopuksi myös kuvat kaikista tekemistämme ripsistä asiakkaan oikeusturvaksi.

Laiton aikana asiakas voi vallan hyvin esimerkiksi nukkua, kuunnella musiikkia tai vaikka äänikirjaa. Esimerkiksi kuulokkeiden käyttäminen on täysin ok.

Laiton jälkeen

Laiton jälkeen loppupäivänä olisi hyvä välttää kastelemasta ripsiä, jotta ripsien kuivuminen tapahtuisi oikein. Sen jälkeen ripsien kanssa voi olla ja esimerkiksi uida tai saunoa aivan normaalisti. Mikäli sinulla on tapana nukkua vatsallasi, suosittelemme hankkimaan silmäsuojat yöksi. Pitemmän päälle ripsien mekaaninen rasittaminen kuten hankaaminen voi vaikuttaa pysyvyteen, joten ripsien repiminen, nyppiminen ja kovakourainen käsittely ei ole suositeltavaa.

Ripsien kanssa voi käyttää vesiliukoisia (ei-vedenkestäviä) meikkejä. Meikinpuhdistukseen tulee käyttää öljytöntä puhdistusainetta. Pidennykset olisi hyvä pestä päivittäin vähintään vedellä tai ripsille tarkoitetulla puhdistusaineella, jotta ripsen tyvi pääsee hengittämään. Mikäli ripset ovat likaiset tai niitä ei puhdisteta, ripsiin kerääntynyt lika voi sulkea viuhkat ja saada kuidut tarttumaan kiinni toisiinsa. Tällöin riski silmätulehdukselle sekä ripsien mekaanisen rasituksen aiheuttamalle putoamiselle kasvaa. Ripset kannattaa kuivata taputtelemalla niitä pyyhkeellä. Puhdistamisen lisäksi ripsiä on hyvä harjata (saat harjan laitosta) 1 – 2 kertaa päivässä, jotta viuhkat pysyvät kauniisti auki pidempään.

Löydät tarkemman ohjeen ripsienpidennysten kotihoitoon laiton jälkeen täältä.